Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Deze therapie wordt in de volksmond ook wel 'kraken' genoemd. Echter is manuele therapie veel meer dan dat... Lees hieronder wat manuele therapie precies inhoudt.

Waarom manuele therapie?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn bachelor opleiding een (universitaire) studie tot master manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft de therapeut extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van armen en benen maar vooral ook van de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde opleiding is een manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Voor elk lichaam kan de manueel therapeut een oplossing op maat voorstellen.

In principe is manuele therapie voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. De intake zal duidelijk maken of manuele therapie een oplossing kan bieden voor jouw specifieke klachten. Zie het overzicht bovenaan voor de algemene klachten die een manueel therapeut het meest behandelt.

Deze vorm van behandelen houdt in dat er eerst een uitgebreid onderzoek plaats vind voordat er behandelt gaat worden. De behandelingen kunnen bestaan uit het bewegen van gewrichten, dit heet mobiliseren of manipuleren. Bij manipuleren kun je een geluid ervaren. Vaak is dit in de vorm van een knak. Het effect hiervan is vaak direct merkbaar op het gebied van pijn en beweeglijkheid.

Onze manueel therapeuten vind je hier.

  • Uitgebreid onderzoek
  • Mobiliseren/manipuleren
  • Direct effect
  • Doelgericht en efficiënt

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×