Shockwave

Shockwave is een behandelmethode die al jaren binnen onze praktijk wordt toegepast met zeer goede resultaten. Shockwave wordt ook ooit wel ESWT genoemd en is een therapie waarbij je wordt blootgesteld aan krachtige schokgolven.

shockwave

Wat houdt shockwave therapie in?

Shockwave therapie versneld het genezingsproces door de herstel eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Ook heeft deze therapie een stimulerend effect op botgenezing (zoals voor pseudarthrose en slecht helende fracturen) en werkt helend bij chronische (langdurige) peesklachten.

De verhardingen in de pezen worden aanzienlijk minder en de kalkafzettingen verdwijnen meestal helemaal, waardoor er weer ruimte ontstaat en onder andere de functie van de pees weer kan optimaliseren.

De shockwave behandeling is het meest effectief als deze op de exact de juiste plaats en met de juiste intensiteit wordt toegepast. Dus wordt bij ons echografie vooraf toegepast om de therapie en werking ervan te optimaliseren. Meten = weten!

Shockwave therapie wordt o.a. gebruikt bij de volgende klachten:

  • Snelle, effectieve behandelmethode
  • Pijnvermindering binnen enkele dagen
  • Behandeling om ingreep te voorkomen
  • Weinig tot geen bijwerkingen

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×