Ik heb last van... Artrose

Artrose (slijtage) is een normaal proces wat hoort bij het ouder worden. Iedereen ontwikkeld artrose, echter de ene persoon heeft er meer last van de ander. Lees hieronder een aantal dingen over artrose en de behandeling ervan.

Een grappig feitje: iemand met veel artrose hoeft nier per se pijn te voelen en iemand met weinig artrose kan er juist veel last van hebben!

De meest voorkomende vormen van artrose zijn knie en heup artrose, echter kan artrose in elk gewricht ontstaan. Artrose is een heel normaal proces wat hoort bij het ouder worden. Iedereen krijgt er mee te maken. Artrose heeft vaak invloed op de bewegelijkheid van het gewricht. Het kan pijn en (ochtend) stijfheid ontwikkelen en gaat vaak gepaard met opstart problemen. Eenmaal aan de gang hebben mensen er vaak minder last van. Soms kan artrose een ‘knisperend’ geluid geven in het gewricht.

De ervaring leert dat het beweeglijker en sterker maken van het gewricht zorgt voor afname van pijn en verbetering van functie. Wanneer de klachten je dagelijkse activiteiten heel erg beïnvloeden of je zelfs wakker wordt van de pijn, dan kan het zijn dat de orthopeed beslist je heup of knie te vervangen voor een nieuw exemplaar. Ook bij deze revalidaties kunnen wij je goed ondersteunen

  • Gewricht stijfheid
  • Pijn
  • Opstart problemen
  • Beperkt dagelijks leven

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×