Ik heb last van... Enkel & voetklachten

Je verstapt je tijdens een wandeling door de bossen of bij een belangrijke wedstrijd en...knak! Je gaat door je enkel heen. Of heb je juist last tijdens het lopen onder de hak? Enkel of voetklachten zijn erg vervelend en kunnen je dagelijkse activiteiten flink beperken.

Een acute enkelklacht (inversie trauma) gaat vaak gepaard met pijn, zwelling en/of een bloeduitstorting. Dit is niet voor niks! Je lichaam geeft aan om even wat rustiger aan te doen. Wanneer dit minder wordt dan kun je vaak meer gaan belasten. Wij kunnen je hier goed bij helpen om zo snel mogelijk weer je dagelijkse activiteiten op te pakken.

Ga je vaker door diezelfde enkel heen of voelt de enkel instabiel? Dan praten we over functionele enkel instabiliteit. Met bepaalde oefeningen helpen we je graag om het vertrouwen in je enkel terug te winnen.

Heb je een enkelbreuk opgelopen en ben je net uit het gips? De enkel kan hierdoor erg stijf of misschien wat zwak zijn. Met bepaalde mobiliserende en kracht oefeningen brengen we je weer volledig op de been.

Klachten die zich onder de voet binden kunnen duiden op een hielspoor. Dit wordt ook wel fasciitis plantaris genoemd. Hierbij kan er veel pijn ontstaan tijdens het lopen. Klik op de link voor meer informatie.

Aspecifieke klachten van de enkel of voet zijn klachten waarbij er geen directe diagnose kan worden gesteld. Dat betekent niet dat er niets aan de hand is. Zo kan het zijn dat de gewrichten in de voet niet optimaal functioneren. Manuele therapie kan hierbij erg goed helpen.

 

  • Pijn tijdens lopen
  • Acuut letsel
  • Zwelling
  • Instabiel gevoel

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×