Ik heb last van... Etalagebenen

Pijn in je benen tijdens het lopen en moet je zelfs stoppen met lopen door de pijn?! Dan kan het goed zijn dat je last hebt van etalage benen, ook wel claudicatio intermittens genoemd. Ruim 25000 mensen horen jaarlijks dat ze hier last van hebben.

Etalagebenen worden veroorzaakt door een vernauwing van de slagaders, waardoor er te weinig zuurstof beschikbaar is voor de beenspieren. Dit geeft tijdens het lopen pijnklachten in één of beide benen. Die pijn is zo hevig dat je moet stoppen met lopen. Als je rust neemt de zuurstofvoorziening weer toe en neemt de pijn af. Met etalagebenen moet je dus noodgedwongen pauzeren vanwege deze pijnklachten. Je loopt als het ware van de ene etalage naar de andere: vandaar de naam etalagebenen.

In onze praktijk is Maaike aangesloten bij het ClaudicatioNet. Zij is opgeleid om mensen met deze klachten door middel van looptherapie te behandelen. Deze intensieve looptherapie is een zeer effectieve manier om etalagebenen aan te pakken, onderzoeken laten zien dat dit een veiligere manier is dan dotteren of een bypass operatie.

Tijdens de looptherapie wordt ook aan de algehele conditie gewerkt, het heeft dus een positief effect op het hele lichaam. Een onderdeel van deze therapie is ook dat je moet leren om door te pijn heen te lopen. Tevens is het veranderen van de leefstijl een belangrijk onderdeel. Doordat Maaike gespecialiseerd is in het behandelen van deze klachten, kan zij de perfecte begeleiding geven die je nodig hebt om hier door heen te komen!

  • Pijn in een of beide benen tijdens lopen
  • Moeten stoppen met lopen
  • Kramp gevoel in de benen

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×