Ik heb last van... Hielspoor

Klachten aan de hak of hiel worden in de volksmond hielspoor klachten genoemd. Misschien herken je de klachten in de kenmerken die op de pagina staan. Ook horen we vaak terug dat als je over de klacht begint te praten in je omgeving, dit ineens een veel voorkomende klacht blijkt te zijn.

Vaak ontstaan de pijnklachten onder de hak in lichte mate. Pijn in de ochtend tijdens het op staan uit bed of pijn na het langer stil zitten of stil staan. Vaak verdwijnen deze pijnklachten snel maar je ervaart ze dagelijks. Hoe langer iemand hier mee rond loopt, hoe erger de pijnklachten worden. De pijn onder de hak kan constant aanwezig zijn of zelfs in rust toenemen. Dit heeft vaak te maken met de activiteiten die je overdag al gedaan hebt.

De medische term voor hielspoor klachten is faciitis plantaris of plantaire fasciopathie. Dit wil zeggen dat de pees in de voetzool overbelast is. Heel soms komt het voor dat er een ontsteking aanwezig is. Deze overbelaste pees zorgt voor de pijnklachten die onder je hak/hiel ontstaan. Vaak kun je ze met een vinger aanwijzen.

Als je bij ons in behandeling komt voor deze klachten proberen we de hielspoor altijd in beeld te brengen met echografie. Zo kunnen wij zien in welke stadium de klachten zich bevinden en een goede inschatting maken over het te verwachten herstel.

  • Pijn onder de hak
  • Pijn tijdens het aanlopen
  • Pijn tijdens wandelen
  • Blote voeten lopen gaat niet

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×