Ik heb last van... Knie klachten

Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van een sportblessure maar kunnen ook werk gerelateerd zijn. Ze kunnen ontstaan uit overbelasting of na een val. In sommige gevallen wordt de knie zelfs dik.

Er zijn veel verschillende knie klachten maar de meeste klachten komen voor bij sporters en bij senioren.

Bij sporters kan er sprake zijn van meniscus letsel, knieband of kruisband letsel. Deze klachten ontstaan vaak als gevolg van een trauma, bijvoorbeeld een verkeerde landing of na een tackle. Kenmerkend is dat de knie meteen gezwollen is en er sprake is van acute pijn.

Ook kunnen er overbelasting klachten ontstaan en dan praat je bijvoorbeeld over patello femorale klachten of een jumper’s knee. Deze pijnklachten ontstaan geleidelijk en worden naarmate de tijd vordert steeds erger. Vaak worden ze zo erg, dat je de sport niet meer uit kan voeren.

Een bekende knieklacht bij senioren is knie artrose. Slijtage van het knie gewricht kan ontstaan door het ouder worden of overgewicht, waardoor er meer druk komt op de knieën. Deze klachten kunnen ook werk gerelateerd zijn, denk bijvoorbeeld aan een stratenmaker of tegelzetter waarbij er veel op de knieën gezeten wordt.

  • Een dikke of gezwollen knie
  • Instabiel gevoel tijdens het lopen
  • Pijn bij het traplopen
  • Klachten bij het sporten

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×