Ik heb last van... Lage rug klachten

Heb je last van rugklachten? Je bent niet de enige! 60-90% van de Nederlandse bevolking krijgt hier wel eens last van. Rugklachten zijn een van de meest voorkomende klachten in Nederland en dus ook in onze praktijk.

Rugklachten kunnen je werkzaamheden, sportactiviteiten en dagelijkse activiteiten zoals zitten, liggen, staan of bukken flink beperken. Niet alleen kunt je het in de rug voelen, maar ook in je bil of been.

Je kunt last hebben van acute lage rugklachten. Vaak ontstaan deze klachten tijdens onverwachte momenten zoals de schoenen strikken, het werken in de tuin of het oprapen van een pen. Dit kan erg pijnlijk zijn! Gelukkig zien we bij 60-90% van de mensen binnen 4-6 weken een sterke afname van deze klachten. Je kunt ook last hebben van chronische lage rugklachten. Deze langdurige klachten hebben vaak een sluimerend karakter en kunnen meerdere oorzaken hebben.

  • Pijn of stijfheid in de lage rug
  • Pijn tijdens bukken, tillen of staan
  • Pijn tijdens omdraaien in bed
  • Uitstralende pijn in bil of been
  • Tintelingen of krachtverlies in been

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×