Ik heb last van... Schouder klachten

Schouderklachten staat in de top 5 van meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut. Deze klachten komen vaak niet alleen in de schouder voor maar je ervaart er ook nekklachten, rugklachten of armklachten door. Dit maakt de schouder een complex gewricht om te onderzoeken en behandelen.

Problemen die voor kunnen komen bij schouderklachten zijn pijn tijdens heffen van de arm, maar ook moeite hebben bij het heffen van de arm. Pijn tijdens bovenhandse activiteiten zoals iets in een hoge kast zetten. Je kan ook moeite hebben met het liggen op de pijnlijke schouder en moeite hebben met het aan en uitkleden. Ook kan je uitstralende pijn ervaren naar de bovenarm, elleboog, hand of nek.

Er zijn veel verschillende schouderklachten die aanwezig kunnen zijn. De bekendere klachten aan de schouder zijn een frozen shoulder, slijmbeurs ontsteking (bursitis),  rotator cuff letsel (schouder spier/pees overbelast of gescheurd), bicepspees ruptuur (SLAP laesie), sub acromiaal pijn syndroom (SAPS), een werp schouder (GIRD), artrose klachten of therapie na een schouder operatie.

Tevens is onze praktijk aangesloten bij het Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland. Zo zijn we in staat de beste zorg te verlenen bij schouderklachten en zijn er korte lijnen met andere specialisten zoals orthopeden.

  • Pijn tijdens heffen armen
  • Pijn bij liggen op de schouder
  • Moeite met aan/uitkleden
  • Uitstralende pijn naar arm

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×