Ik heb last van... Sportblessure

Meer dan de helft van de Nederlanders doet aan een bepaalde vorm van sport. Goed bezig! Dit sporen wij als fysiotherapeuten alleen maar aan! Sport zorgt voor een goede conditie, geeft vaak een ontspannend effect en zorgt voor meer energie.

Helaas gaat sporten wel eens gepaard met blessures. De ene sport is blessure gevoeliger dan de andere. Blessures die veel voorkomen zijn enkel, knie en schouder letsels, spierverrekkingen en scheurtjes (rupturen). Om een goed herstel van deze blessures te bewerkstelligen is goede begeleiding nodig. Zo ben je snel weer op je oude niveau terug en kun je je sport weer volledig oppakken. Eerst is het belangrijk om erachter te komen wat de diagnose achter de blessure is om een goed behandelplan op te stellen.

Hiernaast zie je de meest voorkomende blessures op een rijtje. Misschien een andere sportblessure? Laat even weten en we helpen je graag!

  • Enkel (inversie of eversie trauma)
  • Knie (knieband, meniscus, kruisband)
  • Schouder (rotatorcuff, (sub)luxatie)
  • Heup (lies, FAI)
  • Spier of bandletsel (verrekking/ruptuur)

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×