Ik heb last van... Tennis en golferselleboog

Dit zijn klachten die zich in de elleboog regio bevinden. Als je aan de buitenkant van je elleboog deze pijnklachten ervaart dan is de vaak een tenniselleboog, pijnklachten aan de binnenkant van de elleboog worden een golferselleboog genoemd.

Deze klachten ontstaan meestal na veel en langdurig dezelfde bewegingen gemaakt te hebben. Als je werk hebt waarbij je vaak hetzelfde moet doen zoals een metselaar of na het zwaardere poetswerk.

Doordat je herhaaldelijk dezelfde bewegingen maakt, raken de spieren en pezen van de onderarm overbelast. Dit kan je gaan merken tijdens het op pakken van een kop koffie, uitwringen van een doek, tillen van een boodschappentas of iets anders zwaars en bij het knijpen.

De tenniselleboog, ook wel laterale epicondylitis genoemd, komt gemiddeld vaker voor dan de golferselleboog (mediale epicondylitis).

Als de fysiotherapeutische testen voor deze klachten positief zijn, proberen we de klacht ook in beeld te brengen met echografie. Zo kunnen wij zien in welke stadium de klachten zich bevinden en een goede inschatting maken over het te verwachten herstel.

  • Pijn tijdens het oppakken
  • Pijn tijdens wringen/draaien
  • Pijn tijdens het tillen
  • Pijn tijdens het knijpen

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×