Ik heb last van... Urine incontinentie

Veel vrouwen hebben last van urine incontinentie (verlies). Vaak horen we vrouwen dan ook zeggen dat het erbij hoort na bijvoorbeeld het krijgen van kinderen. Wat veel vrouwen niet weten is dat er gelukkig veel te doen is aan urine incontinentie.

De meeste vrouwen hebben last van de zogenoemde stress urine incontinentie. Het verlies van urine treedt op tijdens lichamelijke activiteiten zoals; springen, lachen, hoesten/niezen of sporten.  Dit zijn vaak druppeltjes of scheutjes waarvoor inlegmateriaal gebruikt wordt.

Een andere vorm van urineverlies is aandrang of urge incontinentie. Hierbij treedt er urineverlies op bij plotselinge, hevige aandrang om te plassen. Daarnaast kan de blaas overgevoelig reageren op kleine hoeveelheden urine, waardoor je vaker naar het toilet moet.

Een behandeling bij de bekkenfysiotherapie bij urine incontinentie kan bestaan uit oefentherapie voor de bekkenbodemspieren en voorlichting/advies ademhaling, houding en beweging, drinken en toiletgedrag.

  • Plas niet meer goed kunnen ophouden
  • Verlies van druppeltjes/ scheutjes urine
  • Frequent naar het toilet moeten

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×