Ik heb last van... Voorkeurshouding bij baby

Een voorkeurshouding komt vaak voor bij baby’s. Als gevolg van de voorkeurshouding kan een afplatting ontstaan aan het hoofdje doordat er op een plek op het hoofd meer druk komt dan op de andere plekken.

Bij een voorkeurshouding ligt het kindje het liefst met het hoofd naar links of rechts gedraaid of alleen maar in het midden. Sommige kinderen liggen ook weleens naar de andere zijde gedraaid maar andere kinderen liggen alleen maar op de voorkeurszijde. Hoe langer de voorkeurshouding aanwezig is hoe moeilijker het wordt voor het kindje om het hoofd de andere kant op te draaien. Met advies en oefeningen kan de voorkeurshouding doorbroken worden en gezorgd worden dat de afplatting niet erger wordt. De ernst van de afplatting kan gemeten worden waardoor in de gaten gehouden kan worden of deze verbeterd of erger wordt.

  • Duidelijk voorkeur voor links of rechts
  • Afplatting van het hoofdje

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×