Dry Needling

Icon Dry NeedlingDry Needling

Dry Needling

Dry needling is een vrij nieuwe behandeling van pijnklachten in Nederland, echter in sommige andere landen in de wereld is het al jaren een gebruikelijke behandelvorm binnen de fysiotherapie. Het is een effectieve behandeling om van spierknopen (triggerpoints) af te komen. Deze spierknopen kunnen leiden tot onder andere rug-, nek- schouder- en hoofdpijn. Bij dry needling worden spieren door middel van een speciale techniek aangeprikt, waardoor er langdurige ontspanning ontstaat. 

Informatie:

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur en dient ook andere doelen. Waar acupunctuur naalden langere tijd laat zitten om energie in en een lichaam te beïnvloeden, wordt bij dry needling meestal gebruik gemaakt van één naald waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt met als doel om triggerpoints te verhelpen en spieren te laten ontspannen.

Jan Verberne heeft zich gespecialiseerd in dry needling en biedt deze behandeling binnen Fysiotherapie Vissers aan. Alvorens deze behandeling wordt toegepast, vindt eerst altijd uitgebreid onderzoek plaats waarin uw klachten geanalyseerd en nader bekeken worden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over deze behandelmethode? U kunt hiervoor terecht bij Jan, via ons telefoonnummer of via zijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 U kunt voor Dry Needling terecht bij de volgende therapeut(en):