Hydrotherapie

Icon HydrotherapieHydrotherapie

Hydrotherapie

Hydrotherapie is een uiterst geschikte methode om blessurevrij en effectief te trainen. Deze therapie is geschikt voor neurologische patiënten, patiënten met spierziekten, patiënten met een chronisch pijnsyndroom en patiënten die rolstoel gebonden zijn. Tevens kan het dienen als tijdelijke therapievorm met een eventuele overbrugging naar de reguliere therapie (bijvoorbeeld gedurende een revalidatietraject). Met hydrotherapie is het mogelijk om spierkracht, lenigheid, coördinatie, conditie, houding en motoriek te verbeteren. Bij hydrotherapie wordt, anders dan bij andere trainingsvormen zoals fietsen en joggen, het hele lichaam bij de training betrokken. Maar misschien nog belangrijker is dat hydrotherapie stimuleert en plezierig is. Het water maakt de training tot een aangename, comfortabele manier van revalideren.

Hydrotherapie van Fysiotherapie Vissers vindt plaats onder begeleiding van twee fysiotherapeuten; Carola Pellemans en Monica Lubbinge. 

De groepen zijn klein, zodat er voldoende bewegingsruimte is. Wij bieden hydrotherapie aan op iedere maandag van 12.30 - 13.15 uur en van 13.45 - 14.30 uur in Zwembad Abeel, gelegen op de Dorpsweg in Someren. Hydrotherapie wordt alleen in individuele behandelingen gegeven. Interesse of vragen over uw mogelijkheden? Vraag uw fysiotherapeut om meer informatie, loop even binnen of neem contact met ons op!

Hydro stoel


U kunt voor hydrotherapie terecht bij de volgende therapeut(en):