Revalidatie

Icon Revalidatierevalidatie min

Revalidatie

U komt in aanmerking voor revalidatietherapie als u een operatie heeft ondergaan aan bijvoorbeeld de lage rug, de schouder, de knie of heup. Ook kan het voorkomen dat u geen operatie heeft ondergaan, maar door de chirurg direct wordt doorverwezen naar de fysiotherapeut.

Behandeling

U wilt zo snel mogelijk van uw operatie herstellen en eigenlijk nog meer kunnen dan vlak voor de operatie, maar een revalidatiecentrum is u wat te gek of te ver weg? Ook dan kunt u hier terecht voor revalidatietherapie. De revalidatieperiode start na het ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door een specialist. 

Voordat het revalidatieprogramma start: zal een intake, een vragenlijst en een nauwkeurig en uitgebreid lichamelijk onderzoek plaats vinden. Tijdens de revalidatietherapie gaat u onderbegeleiding van een fysiotherapeut zelfstandig oefeningen. Deze oefeningen hebben als doel om de belastbaarheid, coördinatie, kracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Voor een optimaal effect kan dit meerdere keren in de week. Zo werkt u zelf snel en veilig aan het beste herstel dat u zich kunt wensen. Uw en ons streven is een volledige zelfstandigheid in doen en laten.

revalidatie2 min

U kunt voor revalidatie terecht bij de volgende therapeut(en):