Ik heb last van... Val gevaar bij ouderen

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan het valgevaar bij ouderen. De recente cijfers laten ook zien dat er steeds meer mensen zijn die vallen en daarbij letsel op lopen. Onze geriatrie fysiotherapeut Carola kan je daar bij helpen!

Het blijkt zo te zijn dat 30% van de zelfstandig wonende mensen die 65 jaar of ouder zijn minstens 1x per jaar te maken krijgt met vallen. En bij verzorging en verpleeghuis bewoners is dit zelfs 50% van de mensen.

Veel van deze valpartijen zorgen voor ernstig letsel waarbij het ook zware gevolgen heeft voor het vertrouwen van de mensen. Dit veroorzaakt namelijk valangst, onzekerheid bij het lopen, vermindering van de mobiliteit, sociaal isolement en afname van kwaliteit van leven.    Oorzaken als evenwichtsstoornissen/ duizeligheid, bewegingsbeperking door ziektes als artrose, parkinson, beroerte, slechte visus, geheugenproblemen, medicijnen kunnen allen een rol spelen.

Onze geriatrie therapeut Carola is gespecialiseerd in het behandelen van deze klachten. We hebben een op maat gemaakt valpreventie programma ontwikkelt voor mensen die zich herkennen in het bovenstaande.

  • Valangst
  • Onzekerheid bij het lopen
  • Niet meer naar buiten durven

Heb je vragen?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht. Je kunt ook het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×